De collecties

Vanuit Italië importeren we het gerenommeerde Impruneta-terracotta van verschillende ateliers. Historische modellen zoals potten, tuinvazen en schalen met verfijnde reliëfdecoraties, maar ook tijdloze rechte vormen. Uitgevoerd in de bekende ‘rode’ terracottakleur (classico) of in het vergrijsde taupe (grigio).

Naast het Italiaanse terracotta hebben we ook de elegante Whichford Baskets uit Engeland in onze collectie. Verfijnd en delicaat handwerk, gegarandeerd vorstbestendig. De collectie Whichford-terracotta omvat tuinvazen, schalen en potten, allemaal met het kenmerkende gevlochten mandmotief.

In gereconstrueerd Engels zandsteen -gemaakt op basis van een historisch beproefde maltechniek- bieden we ornamenten die op dezelfde manier verweren als traditioneel gehouwen zandsteen. Door weersinvloeden zorgen algen en mossen voor een authentiek, natuurlijk patina. De vormgeving van deze zandstenen vazen, potten en sokkels grijpt terug op 18de- en 19de-eeuwse en Art Deco-modellen uit Engeland en Frankrijk.

Lood dient al eeuwenlang als materiaal voor tuinornamenten, het gebruik is in Nederland ontstaan. Vanaf de 17de-eeuw komt dit vakmanschap vooral in Engeland tot grote bloei. Tuinvazen, bloembakken, sokkels, sculpturen en waterobjecten van Engelse ateliers zijn in onze collectie terug te vinden. Historisch en geornamenteerd, maar ook strak en elegant.

Vanuit de traditie van de Grand Tour worden vandaag de dag in Italië op kleine schaal nog altijd klassieke bronzen sculpturen vervaardigd. De antieke collectie mallen die in de 19de-eeuw rechtstreeks, huid-op-huid, van de originele museale beelden zijn genomen, staat garant voor sublieme museumkwaliteit. U vindt bij ons een selecte verzameling klassieke bronzen tuinsculpturen. Van statuettes tot enkele imposante formaten, vervaardigd door de historische Italiaanse bronsgieterij Chiurazzi.

Een tijdloze collectie duurzame tuinpotten en -ornamenten kunt u bezichtigen in onze showtuin bij de studio in Lisse. Vanuit onze professie als tuinontwerpers adviseren we u desgewenst graag bij uw keuze.